Editorial

Op weg

We zijn op weg, op de digitale weg, om met Amigoe Aruba meer lezers te bereiken. Al spreek ik als nieuwe eigenaar liever van gebruikers. Amigoe Aruba richt zich niet alleen op lezers, maar ook op kijkers. Ons nieuws en de achtergronden krijgen een breder bereik. We beschikken over de papieren krant, maar we willen vooral digitaal groeien via de nieuwe website, sociale media, LinkedIn en Youtube.

Sinds november 2021 ben ik bezig met de overname van de Arubaanse editie van Amigoe. Ik heb de brand Amigoe overgenomen van de Amigoe op Curaçao en ga als Amigoe Aruba verder met het bedrijf. Voorheen viel de Arubaanse editie van Amigoe onder Uitgeverij Amigoe. Vanaf 2022 maakt Amigoe Aruba deel uit van marketingbedrijf IshMedia, waaronder ook Aruba Tourist Channel valt. Beide bedrijven samen brengen nieuws en achtergronden via de websites amigoearuba.com en arubatouristchannel.com, via de krant, IPTV en e-mail.

Deze overname brengt veel veranderingen met zich mee, intern voor de medewerkers en extern voor onze klanten. Dat proces is niet van de ene op de andere dag afgerond. Amigoe was tot eind 2021 op Aruba de laatste krant die alleen in een papieren editie verscheen, zonder aanwezig te zijn op de digitale platformen. Begin 2022 is Amigoe Aruba digitaal zichtbaar geworden en binnenkort maken we als eerste krant op Aruba de overstap naar digitale tv. Het is een grote stap, maar samen met mijn team ben ik er klaar voor.

Opmaak
De opmaak van de papieren Arubaanse editie van Amigoe heeft altijd plaatsgevonden op Curaçao. De redactie en de advertentie-afdeling stuurden artikelen en advertenties naar het hoofdkantoor in Curaçao. Daar werd de krant opgemaakt. Amigoe Aruba is bezig met de digitale overstap om de krant op Aruba te laten opmaken. Die stap vergt nog wat tijd. Digitaal zijn we zover dat artikelen op de website komen, in de nieuwsbrief die via e-mail wordt gestuurd, op social media en op andere communicatiekanalen van Amigoe Aruba. We hebben zo een breder bereik en die nieuwe werkwijze maken de medewerkers zich via trainingen eigen.

Redactie
Newsroom is de nieuwe naam van de redactie. De redactie was voorheen alleen gericht op Nederlandse artikelen in de krant. De focus ligt nu op artikelen in twee talen (Nederlands en Engels) en zowel Amigoe Aruba (dagelijks nieuws) als Aruba Tourist Channel (informatie voor toeristen). De inhoud van de papieren krant en de website zijn nog wel gesynchroniseerd, maar in de toekomst zal nieuws sneller bekend worden via de website en social media. Daarnaast, ik zei er in het begin al iets over, gaan we binnenkort uitbreiden met digitale tv. Hierin heeft de newsroom een belangrijke taak.

Drukken
Het drukken van de Arubaanse editie heeft jarenlang op Curaçao plaatsgevonden, de krant werd dagelijks ingevlogen naar Aruba. Die tijden zijn voorbij. Amigoe Aruba heeft een eigen drukker op Aruba. De pandemie en de economische crisis zorgen helaas voor leveringsprobleem van zowel inkt als papier, waar het printen van de krant last van heeft gehad. We roeien met de riemen die we hebben. De printer is kleiner, waardoor we maximaal 8 pagina’s kunnen printen. Dat is de reden waarom de krant tijdelijk wat dunner is. We zijn bezig om de krant in 2 katernen te laten uitkomen, zodat we kunnen uitbreiden naar twee delen van elk 8 pagina’s.

Advertenties
Amigoe Aruba publiceert nieuws in de papieren krant en digitaal. Dat geeft meer mogelijkheden om te adverteren en het bereik om als adverteerder te worden gezien is groter. De sales afdeling heeft een training gevolgd om de nieuwe digitale techniek te leren kennen, zodat ze hun producten kunnen verkopen. Dit kostte tijd, maar is afgerond. Nu is het aan de sales afdeling om adverteerders te laten kennismaken met de nieuwe mogelijkheden van Amigoe Aruba.

Abonnees
De administratie van de abonnees is een grote uitdaging. Amigoe Aruba maakt voorlopig onderscheid tussen nieuwe abonnees die zich nu aanmelden en klanten die een abonnement op de Arubaanse editie van Amigoe hadden. We zijn bezig met het opschonen van ons oude abonneebestand, omdat we niet van alle klanten de juiste of volledige contactgegevens hebben. Het administratiesysteem werkte niet goed, waardoor een grote groep abonnees geen rekening meer kreeg om hun maandelijkse abonnement te betalen. Sommige mensen kwamen wel uit zichzelf betalen, maar dat deed niet iedereen. Het is aan het bedrijf om te incasseren of om de bezorging van de krant stop te zetten. In veel gevallen (40 procent) is de bezorging lange tijd ongemerkt gewoon gecontinueerd, feitelijk gratis.

Het administratiesysteem is vernieuwd, nieuwe klanten kunnen zich niet registeren zonder hun volledige contactgegevens te geven. Klanten uit het oude administratiebestand worden benaderd om de gegevens bij te werken. Willen deze mensen nog steeds abonnee blijven, dan betalen ze voorlopig het tarief van 38 florin. Dit is het oude abonnementsgeld.

Nieuwe abonnees die zich online registreren, maken de keuze of ze Amigoe Aruba alleen digitaal willen of ook de papieren krant willen ontvangen. Wie kiest voor digitale toegang (35 florin per maand), kan inloggen op de website en krijgt dagelijks een nieuwsbrief gemaild met het nieuws van de dag. Het is ook mogelijk om alleen de nieuwsbrief te ontvangen, dat is te vergelijken met het kopen van de losse krant. Dat kan overigens ook, de papieren editie is op meerdere locaties verkrijgbaar. Klanten kunnen ook kiezen voor een combinatie van digitale toegang en de bezorging van de papieren editie. Het abonnement kost dan 5 florin extra. De keuze is aan de klant.

Website
De Arubaanse editie van Amigoe had geen eigen website, er werd gebruik gemaakt van de website die Curaçao beheerde. Met de nieuwe start van Amigoe Aruba hebben we halverwege januari ook onze eigen website gelanceerd. Zonder pdf’s of een flipsysteem om de krant te kunnen lezen, dat vinden we niet gebruikersvriendelijk. De huidige website is compatibel met mobiele telefoons, laptops, tablets en desktops. De inhoud van de website is makkelijker te delen op social media. We krijgen online meer interactie met onze abonnees en adverteerders.

Ik heb de noodlijdende Arubaanse editie van Amigoe overgenomen, omdat ik veel mogelijkheden met de brand Amigoe zie. In de afgelopen maanden is achter de schermen hard gewerkt en nu is het tijd om adverteerders, abonnees en klanten ook op de hoogte te brengen van alle nieuwe ontwikkelingen. Samen met mijn team en met iedereen om ons heen bouwen we verder aan de positieve toekomst van Amigoe Aruba.

OVER AMIGOE ARUBA

De Amigoe Aruba ontstond op 24 Augustus 1962, is de oudste Nederlandse avondkrant die letterlijk de grootste is, vanwege het ‘broadsheet-formaat’. Gedrukt en verspreid van maandag tot en met zaterdag eerst op Curaçao, later op Aruba tot heden en bevat een wekelijkse editie genaamd Ñapa (ñapa betekent iets extra’s).

De Amigoe Aruba viert zijn zestigjarige bestaan op Aruba op 24 augustus 2022. De Amigoe Aruba is niet alleen een leesmateriaal voor abonnees, het is onderzoeksmateriaal en wordt ook op scholen gelezen. In de loop der jaren heeft de Amigoe Aruba zich telkens weer opnieuw weten uit te vinden.

Sinds 21 januari is de Amigoe Aruba niet alleen gedigitaliseerd met een speciale website voor Aruba, maar heeft al langer een Facebookpagina Amigoe Aruba en is ook toegankelijk met een digitaal abonnement.

De Amigoe Aruba gaat nu naar het volgende niveau met een nieuwe generatie sociale media.

De hard copy van de Amigoe blijft er voorlopig voor onze abonnees die het graag willen met een optie om de krant ook online te lezen.