‘Saffron Plega’ onderdeel van de Primary Colors tentoonstelling

110

ORANJESTAD – De Nationale Bibliotheek van Aruba (BNA) presenteert vanaf 20 september 2022 drie weken lang de gratis tentoonstelling ‘Primary Colors’ (Primaire Kleuren) waar een groep van 17 deelnemers bestaande uit ambachtslieden, kunstenaars, grafisch ontwerpers en fotografen aan deel neemt. Kunstenaar Nimia Geerman is daar een van, met haar werk ‘Saffron Plega’.

Zo schrijft de BNA aan de pers. De kleur die in deze tentoonstelling wordt gepresenteerd is de primaire kleur geel. De collectie bestaat uit schilderijen, foto’s, digitale kunst, mozaïeken en ensemble.

Nimia Geerman is schilder, illustrator, muralist en tatoeëerder. Van kinds af aan was ze altijd artistiek en creatief, wat ze van haar vader erfde. Sinds haar vader afstudeerde in de kunsten, was kunst thuis heel gewoon. Geerman’s moeder is haar grootste fan en heeft haar artistieke ontwikkeling en creativiteit altijd gesteund. Zij bewaarde alle schilderijen en kunstwerken van haar dochter en hielp haar altijd met materialen en gereedschappen. Op Colegio Arubano waren de favoriete lessen van Geerman tekenen en handvaardigheid, en ze ziet zichzelf als gezegend met de steun van leraren Ciro Abath en Ludwig d’Lisle. “Wie herinnert deze docenten niet?”, aldus Geerman.

Later volgde Geerman workshops aan de Rietveld Academie op Aruba en nam ook deel aan de Aruba Art Fair. Ze houdt van beeldende kunst en schildert muurschilderingen. “Ik begin met een schilderij en gebruik deze afbeelding om andere producten met de gemaakte afbeelding te ontwikkelen, zoals T-shirts, mokken of Kimono’s”, legt zij uit. Geerman ziet zichzelf ook als autodidact, altijd op ontdekkingstocht met verschillende media en felle kleuren.

Een paar jaar geleden creëerde Geerman haar eigen merk “Bhop” (BunnyHop), dat gebaseerd is op haar liefde voor konijntjes en skateboarden. De naam BunnyHop verwijst naar de techniek in het skaten die de “hop” wordt genoemd. Haar laatste project is een schilderij getiteld ‘Saffron Plega’ die ten toon gesteld wordt in de Primaire Kleuren expositie.

De tentoonstelling is nog 3 weken open voor publiek en iedereen is welkom tijdens de reguliere openingstijden van de bibliotheek in Oranjestad.

Vorig artikelMogelijk stormweer op komst
Volgend artikelWeer drie drugsvangsten voor Groningen en Kustwacht